Een vaak vergeten onderdeel van producten is de verpakking. Toch geeft een mooie en passende verpakking een absolute meerwaarde aan een artikel. Zie het als een mooie vrouw. Goed gekleed komt haar schoonheid toch veel beter tot zijn recht? Zo is het ook met verpakkingsdoosjes. Ze zijn te koop in vele variaties en van verschillende materialen. Het juiste verpakkingsdoosje doet wonderen voor de presentatie.


Welk verpakkingsdoosje is het meest geschikt?

Allereerst moet je natuurlijk bedenken waarvoor je het verpakkingsdoosje gaat gebruiken. Verzenden, leveren of bijvoorbeeld uitstallen maakt een groot verschil. De meeste verpakkingsdoosjes zijn gemaakt van karton. Meestal wordt er massief karton van 350-400 gram gebruikt voor een duurzaam en stevig verpakkingsdoosje. Veel producenten van verpakkingsdoosjes maken tegenwoordig gebruik van gerecycled karton zodat het milieu er ook nog mee gediend is. Vanuit diezelfde overweging worden de doosjes precies op maat gemaakt. Perfect op maat voor jouw product en met eventueel een mooie bedrukking geeft een verpakkingsdoosje een absolute meerwaarde.


Trends in verpakkingsdoosjes

Het artikel is allang weg maar het doosje heb ik nog. Komt jou dat ook bekend voor? Bij mij thuis heb ik ze nog hoor, die doosjes die zo mooi zijn dat ik ze gewoon niet weg kan gooien. Vaak gebruik ik ze om andere kleine dingetjes in te bewaren. Wat vroeger voorbehouden was voor het koekblik, is nu het verpakkingsdoosje geworden. Met name in de non-food sector zijn er echte blikvangers te koop. Sieraden worden vaak bewust bewaard in de originele verpakking. De trend is eigenlijk gezet door Cartier en snel gevolgd andere grote ontwerpers. Aan de box zag en voelde je al dat het een echt kwaliteitsproduct was. Dat de modehuizen door de concurrentie op de voet werden gevolgd heeft de populariteit van verpakkingsdoosjes een enorme boost gegeven. Je toont met een mooi verpakkingsdoosje een eigen stijl en geeft je product een internationale uitstraling. Bovendien blijft jouw reclame aanwezig bij de klant door de hoge bewaarfunctie. De bewaardoosjes voor bijvoorbeeld sieraden zijn in veel kleuren verkrijgbaar, met of zonder deksel en ook met of zonder foam. Voor een relatief laag bedrag zijn al prachtige sieraden bewaardoosjes aan te schaffen. Helemaal als je grotere aantallen besteld is de prijs te verwaarlozen bij het voordeel. De waarde die de klant toekent aan het eindproduct is immers veel groter met een sprankelende en uitnodigende verpakking.


Verpakkingsdoosjes als verzamelobject

Wist je dat er een hele markt is ontstaan voor originele verpakkingsdoosjes? De klassieke luciferdoosjes zijn daarvan een voorbeeld. Maar ook verpakkingsdoosjes voor bijvoorbeeld parfum, horloges of zeep vinden tegenwoordig een plekje in privé collecties. Vergeet dus niet er vast een paar apart te zetten? Wie weet wordt jouw verpakking met inhoud ook een gewild object!

Delen